TEMİZLİK VE HİJYEN
a) Kişisel hijyen ve sağlık: Maske, mesafe ve temizlik konularına azami dikkat edilmektedir. Eğitim ortamında, mutfak ve genel alan dahil maske, mesafe ve kişisel koruyucu ekipmanlar kullanılmasına dikkat edilmektedir.
b) Sınıf hijyeni ve dezenfeksiyonu: Günlük olarak sınıf temizlik ve hijyeni gerçekleştirilmektedir.
c) Eğitim materyalleri hijyeni ve dezenfeksiyonu: Eğitim materyallerinin dezenfeksiyonu için ayrılan alanda yüksek ısıda buharlı makine ile kullanılan oyuncaklar ve diğer materyaller dezenfekte edilmektedir. Özelliğine göre oyuncak ve eğitim materyalleri bir gün dinlendirilerek mümkün olduğunca gün aşırı kullanılması sağlanmaktadır.
d) Ortak alanlar hijyen ve dezenfeksiyonu: Okul girişinde solüsyonlu dezenfeksiyon paspası, ortak alanlarda ve kullanıma ulaşılabilecek yerlerde dezenfeksiyon aparatları bulundurulmaktadır. Kolay giderilebilirlik açısından lavabolarda sıvı sabun yerine köpük aparatları kullanılmaktadır. Mutfak personeli tarafından eldiven, her malzeme kategorisine uygun kesim tahtası ve araçları, saklama koşullarına uygun hareket etme vb. gibi durumlar göz önünde bulundurulmaktadır. WC gibi alanlar için temizlik ve hijyen takibi günlük-aylık-çizelge ile gerçekleştirilmektedir.
e) Haşere ile mücadele: Fare yakalama ünitesi, sinek ve kelebek gibi mutfakta olmaması gereken canlıları önleme üniteleri bulunmaktadır. Periyodik ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır.