YEME VE İÇME HİZMETLERİ
Haftalık yemek menüsü:
Yemek menüsü haftalık olarak planlanmaktadır. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı (Tam gün öğrencileri için ) şeklinde verilmektedir. Yiyecek ve içecek malzemeleri alımında sağlık ve hijyen koşullarına azami derecede dikkat edilmektedir. Yiyeceklerin hazırlanmasında;
a) Çocukların bir öğünde alabilecekleri kalori ve besin değerleri,
b) Sunumda aynı öğündeki renk uyumu (beyaz çorba, Beyaz ana yemek ve beyaz pilav olmaması gibi),
c) İçerikte kullanılan malzemelerin uyumu (aynı öğünde pirinçli bir çorba ve pirinçli pilav olmaması gibi),
d) Çiğ sebze ve meyvelerin sirkeli suda bekletilerek dezenfeksiyonunun yapılması,
e) Sunulan yiyeceklerin sıkıntılı bir durum yaşanmaması adına birer örneğinin 72 saat boyunca muhafaza edilmesi,
f) Kırmızı et, beyaz et ve sebze-meyvelerin doğranmasında ayrı doğrama tahtası, ayrı bıçaklar kullanarak birbirine karıştırılmaması,
g) Yiyecek içecek malzemelerinin son kullanım tarihlerine dikkat edilerek uygun depolama ortamlarında muhafaza edilmesi,
gibi konular dikkate alınarak hazırlanmakta olup yiyecek ve içecek alan öğretmeni ile aşçının görüşleri de değerlendirilerek hazırlanmaktadır.