21-27 Mayıs "Türk Mutfağı Haftası" için okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrenci ve öğretmenleri tarafından yöresel mutfaktan oluşan yiyecekler hazırlandı. Yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz…
Hazırlanan yiyecek ve içeceklerin tarifli açıklamaları şu şekildedir:
Baklalı Sarma: Tokat yöresine ait bu yemek yine yörenin meşhur yemeklerinden biri olan Bat in baklalı versiyonunun asma yaprağına sarılması ile hazırlanır. Özellikle düğün ve özel günlerde yapılır.
Çiriş Çorbası: Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde bahar aylarında dağlarda yetişen bir bitki olan çiriş veya daha yöresel adıyla gulik otu zambakgillerden gelir. Oldukça faydalı olan bu bitki yörede çorba dışında börekler de kavrularak da tüketilir.
Sinkonta: Ege Bölgesi’ne ait bu yemek aslen Girit yemeği olarak bilir. En klasik versiyonu balkabağı ile hazırlanan sinkonta bol zeytinyağı ve soğan ile hazırlanan lezzetli bir zeytinyağlı türüdür.
Lor Dolması: Erzurum ve Bayburt yöresinde bilinen ve sevilen bir yemek olan lor dolması pazı yaprağına bulgur kaymak ve lor peynirli iç harcın sarılması ile hazırlanır.
Kaşnika: Batı Trakya göçmenlerine ait olan bu tarif pırasa ile hazırlanan bir mısır ekmeği çeşididir.
Harare tatlısı: Pekmez, un ve biraz seker ile hazırlanan bu ekonomik tatlı Mardin yöresinde evlerde oldukça sık yapılan bir tatlıdır ve sunumu ceviz ile yapılır. Tat olarak pestili andıran tatlı kıvam olarak puding kıvamında hazırlanır.
Şıllık Tatlısı: Urfa yöresine ait bu tatlı yörede geleneksel ev mutfağına ait tarihlerden biridir. Akıtma denilen krep tarzı hamurun arasına ceviz üzerine sade ile hazırlanan servetin verilmesi ile hazırlanır.
Sirkencubin Şerbeti: Osmanlı ve Mevlevi mutfağından bildiğimiz sirkencubin şerbeti bal ve sirke ile hazırlanır. Lezzetinin yani sıra hazımsızlık ve mikroplara karşı koruyucu özelliğiyle de bilinir.