Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://hemtal.meb.k12.tr
Adres : İnkılap Mah. Küçüksu Cad. No 67 Ümraniye/İstanbul
VİZYON : Yetiştirdiğimiz öğrencilerin, niteliği ve farklılığı bakımından dünya çapında tercih ve takdir edilen, mesleki eğitime katkıları ve liderliği ile örnek alınan bir okul olmak.
MİSYON : Çağdaş, üretken bireyler kazandırmak amacıyla, sektöre, topluma ve yüksek öğretime ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda bilim ve teknolojiye dayalı programlar uygulayarak, Mesleki ve Teknik Eğitim alanında öncü olmak.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :2053
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
Saatler : Sabah: 08:00- 18:00
Isınma : Doğalgaz
Servis : Öğrencilerimiz için muhtelif semtlere okul servislerimiz hizmet vermektedir.
Ulaşım : 20 K, 14 K, 11K, 11 D otobüsleri okulun önünden geçmektedir. Ayrıca Ümraniye Sondurak´tan yürüme mesafesinde yer alır. Yamanevler Metro durağına 1,5 km, Çarşı durağına 1 km meesafededir.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine 1 km. İl Merkezi 18 km
Kontenjan Bilgileri : Okulumuz 2022-2023 Eğitim öğretim yılı için 9.sınıf kontenjanı 306 öğrencidir. Her eğitim öğretim yılında bu kontenjan fiziki durum vb . koşullar dikkate alınarak güncellenmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuz mezunlarının % 60 önlisans ve lisans programlarına yerleşmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Okulumuz mezunlarının % 60 önlisans ve lisans programlarına yerleşmektedir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuz spor salonu mevcut olup; 6 farklı dalda lisanslı öğrencilerimiz ilçe, il ve ülke çapında sportif müsabakalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK Projelerine katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları : AB, TÜBİTAK 4006,4007, Geri Dönüşüm vb.